Desconstrucció patriarcal Espais de visibilització Teoria feminista

“Un Nou Espai Feminista de Lectura en col·laboració amb la Biblioteca Roca Umbert “

Granollers, 21 d’octubre de 2023

Ahir, en un emocionant esdeveniment, el club de lectura feminista de Sorotopia va celebrar la seva inauguració en col·laboració amb la Biblioteca Roca Umbert de Granollers. El club, sota la coordinació de la historiadora especialitzada en perspectiva de gènere, Dalila Ramírez, promet ser un espai fresc i innovador per explorar la influència i els èxits de les dones en la història.

Abans de l’inici de les activitats del club, Marta Serra, la coordinadora de clubs de lectura de la biblioteca, ens va acompanyar en una enriquidora visita guiada per les instal·lacions de la Biblioteca Roca Umbert. Durant la visita, vam descobrir racons inesperats d’aquest espai cultural i vam rebre una detallada explicació dels variats serveis que la biblioteca ofereix a la comunitat.

Sorotopia: Un Espai d’Empoderament Femení

El club de lectura feminista Sorotopia neix amb l’objectiu de fomentar la reflexió i el diàleg entorn les experiències, èxits i reptes de les dones al llarg de la història i en la societat contemporània. Dalila Ramírez, coordinadora del club i experta en perspectiva de gènere, aporta una visió fresca i innovadora que promet il·luminar noves perspectives sobre el paper de les dones en la història.

La col·laboració amb la Biblioteca Roca Umbert de Granollers afegeix un component enriquidor a aquesta iniciativa, oferint un espai acollidor i accessible per a les activitats del club, així com l’accés a una àmplia varietat de recursos literaris i serveis de la biblioteca.

Explorant la Biblioteca Roca Umbert

La jornada inaugural del club de lectura va començar amb una visita guiada a la biblioteca a càrrec de Marta Serra. Durant aquesta experiència, les assistents van tenir l’oportunitat d’explorar els racons més singulars i descobrir la riquesa dels recursos disponibles a la biblioteca.

Marta Serra va oferir una explicació detallada dels serveis bibliotecaris, des de la seva extensa col·lecció de llibres fins a les instal·lacions de lectura i estudi. Les participants van quedar sorpreses per la diversitat d’activitats i oportunitats que ofereix aquest espai cultural.

Un Futur d’Empoderament i Connexió

Sorotopia promet ser un espai vibrant per a l’intercanvi d’idees i l’empoderament femení a través de la literatura. Les activitats del club, que inclouran la lectura i discussió d’obres literàries feministes, tenen com a objectiu crear un ambient enriquidor i en sintonia amb els ideals del feminisme

La Dalila Ramírez, historiadora especialitzada en perspectiva de gènere ens guiarà en aquest meravellòs viatge cap a la descoberta de les aportacions històriques de les dones a la literatura.

Amb la col·laboració de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers, el nostre club de lectura feminista pot per convertir-se en un punt de trobada essencial per a aquelles dones que busquen aprendre, compartir i reflexionar sobre la influència i l’impacte de les dones en la història i en la societat actual.

Pot ser que també t'interessi