Activitats per a sòcies

Ens enorgulleix crear entorns segurs on les dones poden florir i liderar. Les nostres activitats empoderadores busquen inspirar-te i, sobretot, animar-te a formar part de la nostra xarxa. Organitzem tallers estimulants, xerrades motivadores i trobades de suport, tot dissenyat per a tu. Creiem que la teva veu és essencial, i en unir-te a nosaltres, t’uneixes a una comunitat de dones fortes i valentes. Parlem, escoltem i actuem juntes per a aconseguir un canvi positiu. Uneix-te a nosaltres en la construcció d’un món on les dones són protagonistes del seu propi destí! La teva participació és vital!

Les nostres activitats són exclusives i gratuïtes per a les sòcies de Sorotopia.
Instructora: Eva Cuenca

Autodefensa física

Taller per a l’adquisició de tècniques de defensa personal adaptades a les dones, amb l’objectiu d’interioritzar i incorporar mecanismes de defensa corporal i mental en situacions de perill per a la integritat física.

Dilluns a les 19:00h. (setmanal)
Lloc: Casal Cívic i Comunitari Font Verda. Passeig de la Muntanya 23,  Granollers

Instructora: Eva Cuenca

Autodefensa emocional

Espai per aprendre a identificar els diferents tipus de violència i adquirir eines per combatre-la. Dinàmiques, exercicis de reflexió entorn les violències que ens treuen llibertat i que ens condicionen la vida. Aprenem a posar límits i a defensar-nos de manera assertiva. Juntes, fortes i acompanyades

Dilluns a les 18:00h. (setmanal)
Lloc: Casal Cívic i Comunitari Font Verda. Passeig de la Muntanya 23,  Granollers

Dinamitzadora: Ana María Pérez

Macramé

El macramé és una tècnica artesanal molt antiga que millora el nostre estat d’ànim, ja que requereix concentració però al mateix temps ens genera felicitat per haver aconseguit alguna cosa amb les nostres pròpies mans.

Dimarts a les 17h. (setmanal)
Lloc: Casal Cívic Font Verda. Passeig de la Muntanya 23,  Granollers

Tallerista: Àngels Pallarès

Menys dieta i més tranquil·litat

L’alimentació, per a moltes dones, és una font d’angoixa i a la vegada un refugi. Per això, l’objectiu del taller és donar a les dones informació bàsica, donar tranquil·litat i treure pressió sobre el tema de l’alimentació.

Dimarts a les 18h 
Lloc: Lloc: Casal Cívic i Comunitari Granollers Centre. Carrer Nou 22, Granollers.

Conversadores: Agnès Boixader i Anna Molins

Converses filosòfiques

Aquest espai ofereix una oportunitat única per a dones amb trajectòria acadèmica o inquietuds en el camp de la filosofia i disciplines afins. És un espai dedicat a la reflexió profunda i a la col·laboració activa per explorar i desafiar les nocions tradicionals i les estructures de poder en la filosofia i més enllà.

Dimecres de 18h a 20h (mensual)
Lloc: Lloc: Casal Cívic i Comunitari Granollers Centre. Carrer Nou 22, Granollers.

Dinamitzadora: Ana María Pérez

Nice to meet you

La pràctica de la conversa en anglès està habitualment relacionada amb espais d’aprenentatge en què hi ha una situació de persones que ensenyen, i d’altres que aprenen. A més, normalment està molt relacionada amb la pressió que suposa l’obtenció d’un títol, o la superació d’uns examen que fan que en molts casos no puguem gaudir d’aquesta meravellosa llengua.

Des de Sorotopia hem creat un espai, però que res té a veure amb el paradigma de mestres i alumnes. Un espai per gaudir, riure, compartir i sobretot, equivocar-nos aprenent de dones que ja tenen un llarg recorregut en la pràctica de l’anglès.

Dimecres a les 18h (mensual)
Lloc: Lloc: Casal Cívic i Comunitari Granollers Centre. Carrer Nou 22, Granollers.

Dinamitzadora: Cristina Verdugo

Espai Medusa

L’Espai Medusa sorgeix de la iniciativa de les mateixes dones de Sorotopia, que imaginen un espai de diàleg, envoltat de sororitat, i sobretot, de capacitat crítica i deconstructiva.

Vine a descobrir el teu lloc per a parlar de qüestions relatives al gènere, de tots aquells temes que impliquen les dones com a éssers dotats de capacitat crítica.

Dimecres a les 18h (mensual)
Lloc: Lloc: Casal Cívic i Comunitari Granollers Centre. Carrer Nou 22, Granollers.

Dinamitzadora: Eva Cuenca

Club de lectura

El nostre club de lectura és una oportunitat per a la descoberta i el gaudi de la lectura, aprofundint en el propi autoconeixement. No es tracta de compartir únicament visions sobre la lectura, sino de teixir una xarxa d’experiències que ens serveixi per entendre que no caminem soles.

Dimecres a les 18h (mensual)
Lloc: Casal Cívic i Comunitari Granollers Centre. Carrer Nou 22, Granollers.

Tallerista: Alícia Ribes

Autoconeixement

L’Alícia Ribes treballa com a terapeuta emocional i física, i dona suport des de la paraula amb diferents eines des-de l’escolta corporal a través del tacte per treballar diferents temes com el trauma.

Aquest és un grup específic per a dones que han patit violència i necessiten gestionar les seves experiències passades des de l’autocura i l’autoconeixement.

Divendres a les 18:30h (setmanal)
Lloc: Casal Cívic i Comunitari Font Verda. Passeig de la Muntanya 23,  Granollers

Sorotopia Runs

Sorotopia Runs és un espai per anar a córrer o caminar acompanyada d’altres dones, en un entorn segur i a on poder establir nous vincles d’amistat. El nivell de forma física o edat no importen, volem instaurar l’hàbit de l’exercici físic en les dones per millorar la salut.

Ens adaptem al ritme de cadascuna, la finalitat és crear un ambient de complicitat i estima entre nosaltres, incentivant les ganes de trobar-nos per anar a fer exercici físic i generar benestar en el nostre cos i la nostra ment.

Sortides lúdiques i culturals

Les sortides culturals tenen l’objectiu d’apropar la cultura a totes les dones, tant les què tenen l’hàbit d’assistir a xerrades i actes de manera habitual, com les què per la seva realitat no estan acostumades a freqüentar aquests tipus d’ambients.El grup dóna confiança i seguretat, i ofereix la possibilitat de normalitzar el fet de gaudir de manera plena de les activitats culturals que estan al nostre abast.

Gràcies al programa Apropa Cultura podem garantir que les experiències gratificants en l’àmbit de la cultura arribin a totes les dones de Sorotopia.

Vermuts feministes

Els nostres vermuts feministes tenen com a finalitat la interacció entre les dones de la nostra associació, per tal de conèixer les experiències tan diverses que han transitat.

Es tracta de moments d’oci per a compartir converses, tastets de menjar i també apropar-nos les unes a les altres ampliant les nostres mirades.

Els vermuts feministes de Sorotopia es porten a terme en escenaris diversos, ja sigui a l’aire lliure o en espais tancats.

Cicle de xerrades amb la Glòria Coll

Entendre la violència, enfortir el benestar 9 d’octubre de 2023 a les 18h.

Connecta amb les teves fortaleces 22 de gener de 2024 a les 18h.

Comunicació no violenta 6 de maig de 2024a les 18h.

Totes les trobades es portaran a terme al Casal Cívic de la Font Verda, al Passeig de la Muntana 23 de Granollers