Nina

Les nines han format part de l’imaginari col·lectiu des dels inicis de la història de la humanitat, i tot i que les societats patriarcals les han convertit en una espècie de “guia” per a ajudar les nenes a aprendre oficis i responsabilitats orientades cap a la maternitat, el seu veritable significat va molt més enllà de la funció educativa orientada exclusivament al desenvolupament d’habilitats de cura en les nenes. Les nines també complien en el passat l’objectiu d’acompanyar els nostres familiars el dia que “marxaven a l’altre món”. En tombes descobertes en excavacions, s’han trobat nines que els pares havien enterrat amb les seves filles, com s’enterrava el guerrer amb les seves armes.

Les nines són considerades la joguina més antiga de la història, no obstant això, també es consideraven objectes divins i religiosos que es donaven a nens i nenes per a introduir-se al món espiritual. La identificació amb una nina, el simbolisme que suposa, és quelcom màgic.

Gràcies a la fantàstica feina de Maria José Lloret, hem pogut plasmar l’essència de Sorotopia en una meravellosa nina que transmet tota la cura i l’amor que la nostra associació projecta cap a les dones, i també l’estima que la Maria José posa en les seves creacions.

La nina és personalitzable, i la podràs triar amb diferents colors de pell, de cabells o d’ulls.
Amb la teva aportació econòmica estaràs ajudant a sostenir l’economia informal de dones amb recursos limitats, i també donaràs el teu suport a la tasca de Sorotopia.

Preu: 20 euros.
Pots fer la teva comanda a info@sorotopia.org o mitjançant formulari de contacte.